i200

IPL iPulse i300

IPL iPulse i400

CE

IPL iPulse™ i200+, i300 si i400 sunt certificate in Comunitatea Europeana si SUA pentru epilare definitva si tratamentul pielii (CE si FDA).
[+] mai mult

Tehnologia IPL iPulse™ – stiinta din spatele artei

Procedeul de epilare definitiva cu lumina intens pulsata (IPL – Intense Pulsed Light) este o solutie moderna, care aplica tehnologii sigure si testate. Lumina intens pulsata (IPL) transporta o cantitate mare de energie prin piele pana la nivelul "tintei", care in tratamentul de epilare este pigmentul firului de par (melamina). Prin descarcarea de energie intensa la nivelul radacinii firului de par acesta este distrus integral.

Cum este posibil sa produci un aparat de epilare definitiva compact si portabil, care este puternic si rentabil in acelasi timp? Raspunsul este “square pulse output” – puls cu suprafata patrata, care reperezinta de fapt esenta tehnologiei iPulse™.

Curent constant = Spectru constant
O lege de baza a fizicii explica faptul ca spectrul, generat de o lampa, variaza atat timp cat curentul din interiorul lampii variaza. In sistemele conventionale IPL, curentul trece prin lampa ca un val, producand astfel o crestere urmata imediat de o descrestere a curentului (Fig.1). Controland curentul, sistemele IPL iPulse™ reusesc asigurarea unui spectru constant, care nu trebuie filtrat.

Puls patrat = Spectru constant
Aparatele de epilare definitiva IPL iPulse™ folosesc un circuit unic care creaza curent constant (Fig.1). De-a lungul acestei perioade (durata pulsului ‘patrat’), se produce numai spectrul optim de lumina, fara variatii, rezultatul fiind pierderea redusa de energie. Aparatele de epilare definitiva IPL iPulse™ pot opera la nivele reduse de energie, eliminand in acelasi timp nevoia de a folosi filtre aditionale, care sunt costisitoare si dificil de manevrat.

Lampi multiple = rezultate mult mai eficiente
Aparatele de epilare definitiva IPL iPulse™ folosesc 2 lampi de dimensiuni mediu si voltaj scazut care solicita energie si racire redusa (cooling). Datorita celor 2 lampi tratamentul este mult mai eficient: lumina dintre cele 2 lampi nu este pierduta (ca in cazul altor sisteme IPL cu o singura lampa lunga, unde o cantitate semnificativa de energie este absorbita de blocul de sticla, situatie cunoscuta ca “pierdere de parametru”), iar rata partilor tratamentului total este mult mai mica decat in sistemele conventionale IPL.

Marime mai mare a spotului de lumina = penetrare mai adanca
Fig.2 demonstreaza cu cat este mai larg spotul (de lumina), cu atat este mai adanca si mai eficienta penetrarea, comparativ cu aceeasi energie (per cm2) emisa de un spot de lumina mai redus. Ca rezultat, aparatele de epilare definitiva IPL iPulse™ demonstreaza inca o data utilizarea a mult mai putine energii pentru un tratament mult mai eficient.

IMPORTANT! Aparatele de epilare definitiva IPL iPulse™ sunt certificate FDA pentru epilare definitiva, tratamentul acneii, tratamentul leziunilor vasculare si pigmentate, CE medical, si au fost certificate de catre OTDM - Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale.

Fig. 1. Circuitul unic iPulse™
   versus IPL tradiţional
Circuit Unic iPulse


Fig. 2. Energia fotonului
   conţinut per volum unitate
Energie Foton


Fig. 3. Imaginea spectrala
   iPulse versus IPL traditional
Energie Foton Imaginea spectrala constanta iPulse Energie Foton Imaginea spectrala variabila IPL traditional