i200

IPL iPulse i300

IPL iPulse i400

CE

IPL iPulse™ i200+, i300 si i400 sunt certificate in Comunitatea Europeana si SUA pentru epilare definitva si tratamentul pielii (CE si FDA).
[+] mai mult

Informatii utile tratamente epilare definitiva
IPL iPulse™

Contraindicatii
Nu se recomanda tratamentele de indepartare a parului pentru persoanele care:
+ Au pielea bronzata ca urmare a expunerii la soare sau a folosirii solarului in ultimele 30 de zile (din cauza riscurilor crescute de hiper-pigmentare)
+ Au recurs in ultimele 4-6 saptamani la epilarea zonelor ce urmeaza a fi tratate cu lumina pulsata (din cauza faptului ca in zonele respective foliculii firelor de par au fost indepartati)
+ Prezinta o hipo-pigmentare a pielii (de exemplu, persoanele care sufera de Vitiligo)
+ Prezinta inflamatii ale pielii in zonele ce urmeaza a fi tratate cu lumina pulsata, ca de exemplu eczeme sau herpes (din cauza faptului ca tratamentul cu lumina pulsata poate inrautati starea pielii in zonele respective)
+ Sufera de cancer la piele sau de oricare alt tip de cancer si care se afla sub tratament cu medicamente impotriva cancerului (de exemplu Ducabaxin, Flurouracil, Metotrexat)
+ Predispuse la cicatrizari anormale de tipul keloidului (pentru ca arsurile survenite in urma tratamentului cu lumina pulsata pot produce keloid)
+ Sufera de epilepsie (pentru ca flashurile repetate din timpul tratamentului pot induce crize eplileptice)
+ Care au folosit in ultimele 3 luni tratamentele naturiste St. John's Wort impotriva depresiei (din cauza foto-sensibilitatii crescute)
+ Care au folosit in ultimele 3-6 luni Isotretinoin-Roaccutane sau Tretinoin-penelsi Retin A pentru tratarea acneei sau a altor afectiuni dermatologice
+ Aflate sub tratament pentru diabet (din cauza posibilei foto-sensibilitati si a ritmului incetinit de vindecare a ranilor)
+ Insarcinate – la aceste persoane se poate recurge la tratamente pentru indepartarea parului cu ajutorul luminii pulsate atunci cand revine menstruatia si cand acestea nu mai alapteaza (pentru ca dezechilibrele hormonale pot reduce eficienta tratamentelor cu lumina pulsata)
+ Aflate sub tratament cu medicamente anti-coagulante (de exemplu, pentru boli de inima)
+ Aflate sub tratament cu medicamente locale (hidrocortizon, de exemplu), sau care folosesc parfum, deodorant, lotiune de protectie solara, uleiuri esentiale sau orice alt tip de lotiune (care pot provoca o foto-sensibilitate a pielii in zonele respective)
+ Prezinta brose sau placute metalice implantate chirurgical in tesuturile din zonele ce urmeaza a fi tratate cu lumina pulsata

Sfaturi post-tratament
Pentru optimizarea efectului tratamentului cu lumina intens pulsata iata niste sfaturi post-tratament. Evitati pe zona tratata:
+ expunerea la soare sau la solar timp de o saptamana post tratament
+ folosirea lotiunilor auto-bronzante o saptamana post tratament
+ epilarea (cu ceara, aparat de epilat, crema depilatoare sau pensat) timp de doua saptamani
+ folosirea cremelor – lotiunilor cu efect de inalbit sau parfumate pentru o perioada de 24-48 de ore
+ frecarea, scarpinarea zonei
+ traumatizarea ariei tratate
+ baile fierbinti, dus fierbinte, sauna timp de 24–48 de ore
+ inot in apa cu mult clor (bazin)
+ folosirea exfoliantilor timp de o saptamana
+ transpirarea puternica 24-48 de ore
+ purtarea hainelor foarte stramte, sau din material sintetic
+ tineti zona tratata uscat si curat
+ hidratati-va corpul consumand multa apa
Fotosensibilitate indusa de medicamente

In prezent exista un numar considerabil de medicamente care pot provoca o sensibilizare crescuta a pielii la lumina. Reactiile pot aparea indiferent de felul in care aceste medicamente sunt administrate: pe cale orala, sau prin aplicare directa pe piele. Din aceasta cauza, este foarte important sa cititi aceste informatii si sa anuntati doctorul/cosmeticianul in cazul in care folositi medicamente de acest fel.

Reactiile de foto-sensibilitate pot fi de doua feluri:
+ Reacţii toxice – în functie de dozajul medicamentului. Se manifesta in mica masura la persoanele expuse la radiatiile solare.
+ Reacţii alergice – implica interactiuni cu sistemul imunitar si pot fi asemănătoare reactiilor alergice la alte tipuri de stimuli: umflaturi, iritatii, urticarie.

Download [+] Descarcă
"Lista medicamente fotosensibilizare.pdf"
(67KB)

Pentru vizualizarea fisierului
aveti nevoie de Adobe
Acrobat Reader. Puteti
descarca aplicatia gratuit de
pe linkul de mai jos.

Adobe Reader

Tipurile de piele Fitzpatrick (des) intalnite in Romania

Fitzpartick 1Fitzpatrick 1 - tipul caucazian
cu ten foarte deschis la culoare, ochi deschisi la culoare, pistrui, de obicei par blond sau rosu.
Fitzpartick 2Fitzpatrick 2 - tipul caucazian
cu ten deschis la culoare, ochi deschisi la culoare, pistrui ocazional sau frecvent, par blond, de culoare rosie sau maro deschis.
Fitzpartick 3Fitzpatrick 3 - tipul caucazian inchis la culoare, tip asiatic deschis la culoare: ten mediu, ochi deschisi sau inchisi la culoare, culoarea parului, de obicei de la maro la nuante foarte inchise la culoare.
Fitzpartick 4Fitzpatrick 4 - tipul mediteranian, asiatic, hispanic: piele mai inchisa la culoare, ochi inchisi la culoare, par maro inchis sau negru
Fitzpartick 5Fitzpatrick 5 - tipul latino-american, negrii cu pielea deschisa la culoare, indian: piele inchisa la culoare, ochi inchisi la culoare, de obicei, par negru