i200

IPL iPulse i300

IPL iPulse i400

CE

IPL iPulseā„¢ i200+, i300 si i400 sunt certificate in Comunitatea Europeana si SUA pentru epilare definitva si tratamentul pielii (CE si FDA).
[+] mai mult

Glosar termeni epilare definitiva IPL

S

Sacru: osul de la baza spatelul.

Sistemul Endocrine: un grup de glande care intretin mediul intern al organismului prin producerea de hormoni. Dezechilibrarile acestui sistem pot sa conduca uneori la densitate crescuta sau scazuta a parului. Glandele din sistemul endocrin includ glanda pituitara, tiroida, paratiroida, suprarenala, pancreasul, ovarele si testiculele.

Semne din nastere: piele decolorata care trebuie examinata si este necesara aprobarea unui medic inainte de indepartarea parului.

Spider Angioma (Angioma Steluta): papula centrala si ramurile laterale disting acest tip de leziune de vasele lineare intalnite la alte tipuri de tangiectazie. Ǝntalnita des la copii prescolari si scolari.

Subcutanat: sub piele.

Sindromul Cushing: o boala cauzata de o tumoare localizata pe glanda suprarenala, care poate duce la cresterea in exces a parului.

T

Telangiectazia: dobandita (cronic sau prin expunere) sau congenitala, dilatatia permanenta a capilarelor, marcata de vase superficiale care au culori de la rosu la violet. De cele mai multe ori observata pe nas, obraji si barbie dar poate fi intalnita si pe extremitatile joase. Una dintre cele mai obisnuite leziuni vasculare constatata de dermatologi in general cu o incidenta raportata la 30% din populatia generala. Telangiectaziile sunt definite ca fiind vase cu diametru mai mic de un milimetru.

Telogen: faza de repaos permanent din ciclul parului.

TEM: acronim pentru ā€žmod electromagnetic transversalā€; intensitatea (sau forma) in sectiune a unui fascicul laser. Multe forme sunt posibile, dar doar cateva sunt folosite in general. Indicele (TEM00, TEM01, etc.) identifica modul fasciculului. Ǝn general cu cat sunt mai mici indicele, cu atat mai mica poate fi tinta fasciculului.

Tratament medicamentos: parul excesiv sau sensibilitatea la lumina pot fi crescute de unele medicamente. Acestea afecteaza in general la nivel hormonal. Consultati un medic daca un medicament pare sa stimuleze cresterea excesiva a parului.

Teaca radacinii externe: un strat fin si subtire care inconjoara cele doua treimi inferioare ale unui fir de par.

Transmitator: dintre cele doua oglinzi care compun cavitatea laserului, este cea care emite fasciculul. Cealalta oglinda este de obicei cat se poate de reflectorizanta.

Tratament exagerat: tratament prea agresiv de indepartare a parului, care afecteaza temporar pielea

Teaca: o teaca in jurul firului de par.

Tioglicolat de amoniu: un ingredient comun in epilarea chimica.

Tioglicolat de calciu: ingredientul activ de dizolvare folosit in multe creme depilatoare.

Teaca: o teaca in jurul firului de par.

Tehnica de Stimulare Continua: o metoda de reducere a durerii prin care clientului i se distrage atentia cu ceva in timpul tratamentului (muzica, etc).

U

Ulcer: o zona de tesut erodata. Sunt mereu presate si se datoreaza iritatiei. Se pot infecta sau inflama pe masura ce cresc.

Umflatura: un punct la jumatatea foliculului pilos care cercetatorii considera ca trebuie vatamat pentru a induce indepartarea permanenta a parului.

Urechi: un loc comun pentru indepartarea parului la barbati mai in varsta. Doar parul de pe urechea externa poate fi tratat, niciodata in interiorul canalului interior, din cauza riscului de infectii.

V

Vase capilare sparte: aceste vase mici de sange de la suprafata pielii ca mici fulgere sau pete. Cel mai des intalnite pe fata, sunt cauzate de imbatranire, expunerea la soare sau traume. Chiar daca nu sunt daunatoare, pot fi neplacute la vedere.

Vanataie: o decolorare de sange a pielii, uneori cauzata de electroliza, smulgere sau epilare cu ceara. Cunoscuta si sub numele de purpura.

Vellus (Par): par de copil sau lanugo.

Vergeturile (Striae): o linie sau banda fina roz-alburie sau gri fie ridicata peste nivelul tesutului din jur, fie coborata sub acest nivel. Observata de obicei in parti ale corpului unde pielea a fost intinsa. Deseori prezenta pe coapse, abdomen si sanii femeilor care au fost insarcinate. Date empirice indica imbunatatirea vergeturilor rosii; cele albe e posibil sa nu prezinte aceleasi niveluri de ameliorare cand sunt tratate cu laser sau aparate cu lumina intensa.

Veruca: aceste vase mici de sange de la suprafata pielii ca mici fulgere sau pete. Cel mai des intalnite pe fata, sunt cauzate de imbatranire, expunerea la soare sau traume. Chiar daca nu sunt daunatoare, pot fi neplacute la vedere.

Veziculatie: formarea unei basici datorita unei afectiuni termale.

^ inapoi la topul paginii

A   B   C   D   E   F   G   

H   I   J   K   L   M   N   O

P   Q   R   S   T   U   V

* Definitiile din acest glosar au un
caracter informativ si sunt preluate
din surse de pe internet. Nu
reprezinta neaparat pozitia
FlashBeauty legate de aceste
probleme, sau nu are pretentia
unui studiu stiintific legat de
subiect.