i200

IPL iPulse i300

IPL iPulse i400

CE

IPL iPulseā„¢ i200+, i300 si i400 sunt certificate in Comunitatea Europeana si SUA pentru epilare definitva si tratamentul pielii (CE si FDA).
[+] mai mult

Glosar termeni epilare definitiva IPL

P

PABA: esteri intalniti in produsele cosmetice pentru protectie solara care pot face ca pielea sa devina sensibila.

Papilla: o mica umflatura la radacina parului, considerata a fi unul din scopurile primordiale ale indepartarii permanente a parului.

Par blond: nu este la fel de vizibil ca si cel inchis la culoare, dar este si mai greu de tratat. Laserele au efecte limitate asupra lui datorita lipsei sale de pigment, si este greu de vazut pe piele.

Par carunt: par care si-a pierdut pigmentul.

Par crescut sub piele: par care nu patrunde prin suprafata pielii si creste in interior. Poate fi o afectiune grava si poate cauza inflamatii, inasprirea pielii si infectii.

Permanenta: o definitie stabilita de FDA Americana pe care majoritatea producatorilor de aparatura laser si lumina pulsata pretind ca o indeplinesc in ceea ce priveste indepartarea parului.

Penseta Electrica: un instrument care indeparteaza parul prin smulgerea firului de la suprafata cu ajutorul unei pensete electrice. FDA (Federal Drug Administration) a declarat ca nicio penseta electrica nu a dovedit ca poate indeparta parul definitiv.

Piele neagra: probabil cel mai dificil tip de piele din punct de vedere al indepartarii parului, tipul VI pe scara Fitzpatrick.

Puncte negre: un tip de pori in interiorul pielii cu un punct negru vizibil la suprafata.

Pori deschisi: varsta si daunele solare pot agrava porii deschisi de pe fata.

Puterea Output-ului: cantitatea de putere (energie pe secunda) continuta de un fascicul laser, masurata in watti (W).

Plasma: un gaz fierbinte, ionizat. Tuburile laser cu gaz sunt denumite frecvent atat tuburi cu plasma cat si tuburi cu descarcare in gaz.

Pata ca vinul de Porto: semn vascular din nastere a carui culoare variaza de la roz pal la violet inchis. Localizat in special pe fata si gat, poate sa acopere si mainile, picioarele si trunchiul si este de obicei unilateral. Incidenta raportata este de 0.3%. Leziunea initial este plata, dar la adultii din a treia decada de viata pot se pot dezvolta noduli. Raspunsul tratamentului variaza in culoare, maturitate, adancime si nodularitatea leziunii.

Powermetru: un instrument folosit pentru masurarea puterii unui fascicul laser. Exista diferite design-uri de powermetre, iar cel adecvat de folosit depinde de lungimea de unda a laserului si de puterea maxima. Cunoasterea puterii dintr-un fascicul laser este foarte importanta in aplicatiile medicale.

Prag: punctul la care a fost trimisa suficienta energie mediului activ pentru ca efectul laserului sa inceapa.

Psoriazis: inflamare cronica a pielii caracterizata prin episoade frecvente de roseata, mancarime si cruste groase si uscate.

Pompa; Pompare: metodele folosite pentru excitarea mediului laser, cum ar fi descarcarea electrica sau o lumina. Cazul din urma se refera la ā€žpompare opticaā€.

Q

Q-Switch: un dispozitiv dintr-un laser care produce izbucniri scurte si intense de energie.

R

Rata de repetare: frecventa cu care pulsatiile laser sunt emise, masurate in pulsatii pe secunda (pps). Rata de repetare a pulsatiei este de obicei determinata de timpul necesar lampii flash sa se incarce.

Racire prin Contact: o metoda de racire a epidermei chiar inaintea iradierii cu laser in speranta de a reduce sau elimina daunele aduse suprafetei pielii.

Rezonator: partea laserului compusa din bat sau tub, oglinzi si structurile lor suport.

Retin-A: acid retinoic, compus folosit deseori la imbunatatirea aspectului si texturii pielii.

Rosacea: cunoscuta si ca Acnee Rozacee sau Acneea Adultului. O afectiune care presupune inflamarea cronica a obrajilor, nasului, barbiei, fruntii si a pleoapelor. Poate cauza roseata, vascularitate, inflamare sau hiperplazie (cresterea volumului unui tesut) sau eruptii pe piele.

Rubin: laser folosit curent pentru indepartarea parului si a tatuajelor.

Riduri: datorita unor cresteri ale cantitatii si alterarii colagenului din piele. Apar odata cu varsta si expunerea incorecta la soare.

Racire Dinamica: o metoda de racire a epidermei care racoreste pielea cu un lichid foarte rece chiar inainte de folosirea unui laser sau a luminii intens pulsate.

^ inapoi la topul paginii

A   B   C   D   E   F   G   

H   I   J   K   L   M   N   O

P   Q   R   S   T   U   V

* Definitiile din acest glosar au un
caracter informativ si sunt preluate
din surse de pe internet. Nu
reprezinta neaparat pozitia
FlashBeauty legate de aceste
probleme, sau nu are pretentia
unui studiu stiintific legat de
subiect.