i200

IPL iPulse i300

IPL iPulse i400

CE

IPL iPulse™ i200+, i300 si i400 sunt certificate in Comunitatea Europeana si SUA pentru epilare definitva si tratamentul pielii (CE si FDA).
[+] mai mult

Glosar termeni epilare definitiva IPL

L

Laser: acronim pentru Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation (Amplificarea Luminii prin Emisii Stimulate de Radiatii). Un instrument folosit deseori in procedurile cosmetice şi chirurgicale.

Latimea pulsatiei: durata de timp a unei pulsatii.

Lacuri venoase: o colectie de venule dilatate ca nişte lacuri aflate in derma superioara, sunt plate sau uşor ridicate. Aceste leziuni sunt moi, de culoare variind de la albastru inchis la violet, cu un diametru de 2 – 10 mm in medie şi poate sangera daca se face rana. De obicei apar pe buze sau urechi la persoanele in varsta.

Laser cu Dioxid de Carbon: cunoscut şi ca laser CO2, sunt folosite deseori pentru resurfacing-ul pielii.

Lentigo: o zona de piele plata, decolorata, asemanatoare unui pistrui. Lentiginele (plural de la Lentigo) produse de soare sunt cunoscute sub numele de lentigine solare.

Leziune pigmentata (Benigna): varietate de afectiuni ale pielii, in principal ca rezultat al excesului de melanina. Cunoscuta ca pete Café au Lait, semne din naştere, pete de ficat sau pistrui.

Lifting facial: procedura chirurgicala care ridica şi intinde pielea pacientului pentru a conferi un aspect mai ferm şi mai tanar. Nu imbunatateşte aspectul pielii in sine. Unii pacienti cu lifting facial necesita indepartarea parului de dedesubtul şi din spatele urechilor in urma acestei proceduri, deoarece pielea care prezinta par este mutata in spatele urechii.

Lumina: radiatii electromagnetice vizibile; lungimea de unda variaza intre 400 şi 750 de nanometri (nm). Termen folosit uneori pentru a face referire la radiatiile infraroşii şi ultraviolete, ambele situandu-se in afara lungimilor de unda vizibile.

Lumina Coerenta: lumina care ramane focalizata, o proprietate a laserelor.

Lumina monocromatica: literal, lumina cu o singura culoare, sau lungime de unda. Culorile produse de lumina laser sunt cele mai pure care pot fi atinse; şi totuşi, nici o lumina nu este complet monocromatica, şi chiar şi aceste culori sunt compuse dintr-o banda ingusta de lungimi de unda in locul uneia singure.

Lungime de unda: distanta dintre creste la o unda electromagnetica; de obicei data in nanometri 10-9 m (nm) sau micrometri 10-6 m (μm).

M

Melanina: substanta naturala care da culoare (pigment) parului şi pielii.

Melanocite: celule pigmentare care produc melanina, intalnite in partea inferioara a epidermei.

Melanom: o forma de cancer de piele. Apare cand melanocitele devin maligne. Deseori primul semn de melanom este o schimbare in marimea, forma, culoarea sau textura unei alunite existente.

Melasma: decolorarea pielii inchise la culoare in zone expuse la soare ale fetei şi gatului. Femeile tinere cu tonuri maronii ale pielii sunt supuse celui mai mare risc. Cunoscuta şi ca Cloasma.

Mod: folosit pentru descrierea intensitatii (sau formei) in sectiune aunui fascicul laser (vezi TEM). Folosit de asemenea pentru a descrie tipurile de operare ale sistemului, cum ar fi modul pulsat sau modul CW.

Mode-Locking: o tehnica folosita pentru producerea pulsarilor ultra scurte cat şi pentru creşterea puterii la varf (vezi Q-Switching). Obturatoarele cu celule Pockel este programat sa se deschida doar foarte scurt dupa o „tura” a cavitatii cu fotoni care circula impreuna pe acelaşi front de unda, pentru a le lasa sa treaca. În rest obturatorul ramane inchis, fotonii care circula in alte „moduri” sunt opriti. Rezultatul este astfel un tren de pulsuri „mode-locked”, care pot fi Q-Switched pentru a permite doar cateva pulsari deodata.

Mediu Activ: un material in care actionarea cu laser (emisie stimulata) are loc cu un tip adecvat de excitare.

N

Nanometru: a miliarda parte dintr-un metru (10-9m)

Non-Invaziv: proceduri care nu implica instrumente care patrund prin piele sau intra fizic in corp. Tratamentele cu lumina pulsata sunt clasificate ca fiind proceduri non-invazive.

NSAIDe: medicamente antiinflamatorii non-steroidale. Produse comune eliberate fara prescriptie includ aspirina şi ibuprofenul. Acestea ajuta la reducerea inflamatiei, scad febra şi reduc nivelul de coagulare a sangelui. Aceste produse trebuie evitate de clientii care se afla sub tratament vascular sau de intinerire a pielii.

O

Ovare: la femei, sursa foarte importanta de hormoni feminini. Unele afectiuni care implica ovarele pot conduce la creşterea excesiva a parului, in special sindromul ovarelor polichistice (PCOS).

^ inapoi la topul paginii

A   B   C   D   E   F   G   

H   I   J   K   L   M   N   O

P   Q   R   S   T   U   V

* Definitiile din acest glosar au un
caracter informativ si sunt preluate
din surse de pe internet. Nu
reprezinta neaparat pozitia
FlashBeauty legate de aceste
probleme, sau nu are pretentia
unui studiu stiintific legat de
subiect.