i200

IPL iPulse i300

IPL iPulse i400

CE

IPL iPulseā„¢ i200+, i300 si i400 sunt certificate in Comunitatea Europeana si SUA pentru epilare definitva si tratamentul pielii (CE si FDA).
[+] mai mult

Glosar termeni epilare definitiva IPL

F

Fascicul laser: un fascicul de lumina vizibila de intensitate scazuta emis printr-un sistem medical de laser pentru a indica unde si pe ce suprafata va actiona tratamentul cu laser de intensitate ridicata.

Fibroblaste: celule din matricea extra-celulara care produc noi molecule de colagen cand sunt stimulate.

Fluenta: termen folosit pentru masurarea energiei emanate de lasere si sursele de lumina intens pulsata si care atinge tesutul. Masurata in J/cm2 (Jouli per centimetru patrat).

Flux: termen generic cu diferite intelesuri in diferite domenii de studiu. Ǝn studiile radiatiilor, se poate referi la cantitatea de energie radianta care trece printr-o unitate de suprafata (de ex. Watti per metru patrat)

Focus: punctul in care fasciculul laser produce cea mai mica pata.

Foliculi pilosi deformati: fac ca ceara sau electroliza sa fie mai dificile si pot conduce la cresterea sub piele a firului de par, si se trateaza cu mult succes prin lumina pulsata.

Foliculita: afectiune comuna caracterizata prin inflamarea foliculului pilos. Cunsocuta si ca Pseudofolliculitis Barbae (PFB) sau Tinea Barbae. Aparitia de umflaturi si mancarime. Predominanta la barbatii de tip V si VI.

Foliculi curbati: o boala relativ rara, care ingreuneaza aplicarea unora dintre metodele de indepartare a parului si care poate duce la par crescut sub piele.

Formarea de cruste: fluid uscat care la unii clienti se scurge din piele, ca urmare a aplicarii unei metode de indepartare a parului, cum ar fi laserul, electroliza si epilatoarele. E bine ca aceste cruste sa se pastreze curate si sa nu se ciupeasca pentru a evita infectia si cicatrizarea.

Foton: ā€želementulā€ de baza al luminii in teoria cuantica. Prezinta comportament atat de unda cat si de particula si se misca dar nu isi schimba masa in repaos.

Fototermoliza selectiva: tinteste selectiv structurile pielii cu energie slaba, fara sa dauneze tesutului din zona.

Frecventa: numarul de vibratii realizate de o unda electromagnetica (cum ar fi lumina) intr-o secunda; masurata in hertz (Hz); frecventa unei unde este invers proportionala cu lungimea sa.

G

Gaussian: curba distributiei normale, exemplificata printr-un fascicul laser gaussian ā€žfundamentalā€ (vezi TEM). Intensitatea luminii din fascicul este mai mica la capete si creste usor pana atinge punctul maxim in centru.

Glande eccrine: termen medical pentru glandele sudoripare. Acesti mici pori nu contin foliculi pilosi.

Glanda suprarenala: o glanda care controleaza unele tipuri de crestere a parului.

Gene:par pe pleoape cu rol protector. Unele persoane prezinta par crescut sub piele in aceasta zona, care trebuie tratat doar sub urmarirea unui medic, preferabil un oftalmolog (medic de ochi).

H

Hemangiom: colectie superficiala pana la profunda de vase sinuoase ridicata peste suprafata pielii. Poate fi prezent la nastere, dar mai des prezent dupa primele cateva zile pana la saptamani de viata. Poate da un aspect desfigurat si cauza unei morbiditati semnificative. Deteriorarea vederii si circulatia aerului pot cauza probleme mari. Sistemul poate stopa raspandirea, induce involutia si asista la vindecarea zonelor afectate. Hemangioamele mari pot necesita interventii chirurgicale si farmaceutice.

Hirsutism: crestere excesiva a parului, insotita de foliculi pilosi mariti si pigmentare crescuta.

Hiperpigmentare:o supraexcitare a melanocitelor, inchiderea culorii pielii. Poate fi vazuta ca pistrui sau melasma cauzati de expunerea la soare.

Hipopigmentare:cauzata de absenta melanocitelor, inalbirea pielii. Multi pacienti se plang de Vitiligo.

I

Inflamatie Rece: o infectie virala care apare in jurul gurii. Actiunea de indepartare a parului, in special prin electroliza sau laser, nu trebuie intreprinsa in zone cu inflamatii reci vizibile.

Interval de repetare:intervalul de timp dintre pulsatii laser succesive, masurat de obicei in secunde (s) sau milisecunde (ms).

J

Jouli (J): unitate de masura a energiei. Descrie output-ul de energie al sistemelor bazate pe lumina pulsata.

J/cm2: Jouli per centimetru patrat.

K

Keratina:o proteina fibroasa intalnita in par, unghii si piele.

Keratoza Actinica: o pata mica, aspra pe o piele expusa cronic la soare, apare cel mai frecvent la persoanele pe pielea deschisa la culoare.

^ inapoi la topul paginii

A   B   C   D   E   F   G   

H   I   J   K   L   M   N   O

P   Q   R   S   T   U   V

* Definitiile din acest glosar au un
caracter informativ si sunt preluate
din surse de pe internet. Nu
reprezinta neaparat pozitia
FlashBeauty legate de aceste
probleme, sau nu are pretentia
unui studiu stiintific legat de
subiect.