i200

IPL iPulse i300

IPL iPulse i400

CE

IPL iPulse™ i200+, i300 si i400 sunt certificate in Comunitatea Europeana si SUA pentru epilare definitva si tratamentul pielii (CE si FDA).
[+] mai mult

Glosar termeni epilare definitiva IPL

D

Danazol: un medicament care uneori are legatura cu creşterea excesiva a parului.

Diametrul fasciculului: portiunea „activa” a unui fascicul laser; zona centrala care contine aproximativ 86% din putere (cu exceptia cazurilor in care exista un pattern neregulat)

Depilare: indepartarea temporara a parului de la suprafata pielii.

Depilatoare: substante folosite pentru dizolvarea parului de la suprafata pielii.

Dermabraziune: o procedura cosmetica folosita la netezirea pielii şi la reducerea cicatricilor.

Dermal Papilla: o mica umflatura la radacina parului, considerata a fi unul din scopurile primordiale ale indepartarii permanente a parului.

Dermatita: dermatita atopica este cunoscuta de asemenea ca eczema. Dermatita de contact este o inflamatie a pielii cauzata de contactul direct cu o substanta iritanta.

Dermatita Atopica: cunoscuta şi ca eczema.

Dermatolog: un doctor specializat in probleme de piele şi par.

Derma: stratul de piele cel mai adanc, unde sunt localizate vasele de sange, canalele limfatice, terminatiile nervoase, glandele sudoripare, glandele sebacee, celulele grase, foliculii piloşi şi muşchii. Derma variaza in grosime in functie de diferitele portiuni ale corpului.

Densitatea puterii: cantitatea de putere optica focalizata pe o suprafata impartit la zona care este iradiata. De obicei este exprimata in watti per centimetru patrat (W/cm2).

Dexametoson: un anti-inflamator pe baza de steroizi, care uneori cauzeaza creşterea parului.

Densitatea Energiei: termen folosit pentru masurarea energiei laserelor si surselor de lumina pulsata. Masurat in J/cm2 (Jouli per centimetru patrat). Vezi Fluenta.

Diabet: o boala in care corpul produce insulina in mod dereglat, uneori avand legatura cu cresterea excesiva a parului.

Diatermie: o alta denumire pentru termoliza.

Dieta: se leaga uneori de cresterea excesiva a parului, in special la persoanele extrem de obeze si la cele extrem de anorexice.

Dilantin: un medicament legat uneori de cresterea excesiva a parului.

Dioda:un material semiconductor care in principal permite energiei sa treaca dintr-o directie in alta. Diodele emitatoare de lumina (LED-uri) sunt folosite la afisarile numerice la cuptoarele cu microunde si aparatele video, cat si la lasere.

Disconfort:variaza mult in functie de individ si de zona corpului. În general electroliza este considerata cea mai dureroasa, urmata de laser, smulgere, epilarea cu ceara si in final sursele cu lumina pulsata. Zonele corpului cele mai predispuse la disconfort sunt cele de sub nari, in jurul buzelor si in zona inghinala.

Double-blind:o metoda de testare clinica prin care nici pacientul si nici doctorul nu stiu ce tratament sau procedura se foloseste.

E

Eczema: denumita si dermatita de contact, este o inflamatie usoara a pielii.

Edem: termen medical pentru umflatura.

Eficacitate: termen care exprima cat de bine sau eficace functioneaza un instrument cosmetic.

Electrocoagulare: folosirea caldurii generate cu electricitate pentru schimbarea tesutului din fluid in semi-solid, similar fierberii unui ou. Electrocoagularea este metoda de operare ce sta in spatele termolizei cu flash.

Emisie stimulata: procesul repetitiv de excitare a atomilor, ionilor sau moleculelor unui mediu activ cu sursa de energie adecvata pentru a produce fotoni de radiatie care sa aiba aceeasi lungime de unda sau frecventa. Acesti fotoni sunt apoi amplificati pentru producerea fasciculului laser.

Electrod: folosit la indepartarea parului, un conductor prin care electricitatea intra sau iese din corp. Un ac electrolitic este un electrod.

Electrologie: practica de indepartare a parului prin folosirea de electroliza cu ace, inventate in anii 1870. Electrologistul este cel care practica electrologia.

Energie pulsata: un anestezic general care se elibereaza doar pe baza de reteta folosit de unii clienti asupra carora s-a actionat cu laser si electroliza pentru a calma si elimina durerea.

Epiderma: stratul subtire exterior al pielii, localizat deasupra dermei care este mai groasa si mai in profunzime.

Epilare: indepartarea parului de sub suprafata pielii (contrar depilarii). Metodele de epilare includ smulgerea, epilarea cu ceara, electroliza si laserul.

Epilatoarele chimice: un anestezic general care se elibereaza doar pe baza de reteta folosit de unii clienti asupra carora s-a actionat cu laser si electroliza pentru a calma si elimina durerea.

ErYAG: laser folosit la resurfacing-ul fin al pielii.

Eritem: termen medical desemnand roseata care urmeaza uneori dupa indepartarea parului si dupa procesul de intinerire a parului.

Eschar: o crusta mica temporara care apare uneori dupa electroliza, in special dupa un tratament prelungit.

Estrogen: hormon feminin uneori legat de cresterea excesiva a parului.

Exfoliere: indepartarea celulelor de piele moarte pentru a descoperi stratul de piele mai moale de dedesubt.

^ inapoi la topul paginii

A   B   C   D   E   F   G   

H   I   J   K   L   M   N   O

P   Q   R   S   T   U   V

* Definitiile din acest glosar au un
caracter informativ si sunt preluate
din surse de pe internet. Nu
reprezinta neaparat pozitia
FlashBeauty legate de aceste
probleme, sau nu are pretentia
unui studiu stiintific legat de
subiect.