i200

IPL iPulse i300

IPL iPulse i400

CE

IPL iPulse™ i200+, i300 si i400 sunt certificate in Comunitatea Europeana si SUA pentru epilare definitva si tratamentul pielii (CE si FDA).
[+] mai mult

Epilarea progresiv definitiva cu IPL

Cu totii ne luptam si suferim pentru a scapa de pilozitatea nedorita. Mai mult decat o tendinta, epilarea definitiva este o solutie. La limita dintre medicina si dermatocosmetica, IPL-ul (lumina intens pulsata) este etalonul esteticii europene actuale. Pana acum optiunile pentru indepartarea parului nedorit din diferite zone ale corpului erau: aparatul de ras, cremele epilatoare sau proceduri dureroase cum ar fi, epilatul cu ceara sau electroliza cu ace. Epilarea, tratamentele de fotointinerire (prin stimularea colagenului cu lumina pulsata), tratamentul acneei si cel al leziunilor vasculare si pigmentare au devenit rapide si ieftine.

Ce se intampla?
Aparatele de epilare definitiva cu lumina intensa pulsata (IPL) transporta o cantitate mare de energie prin piele pana la nivelul unei tinte, care in tratamentul de epilare este pigmentul firului de par (melamina). Ajuns la tinta, energia luminoasa se transforma in energie termica, fenomen ce se cunoaste sub numele de fototermoliza selectiva. Prin descarcarea intensa de energie la nivelul firului de par, acesta este distrus integral (radacina la fel), fiind impiedicata cresterea lui.

Tehnologia IPL iPulse™ functioneaza la fel de bine pentru diferitele culori de par si nuante de ten. In timpul tratamentului veti avea ochii acoperiti pentru a fi protejata de lumina puternica produsa de aparatul de epilare definitiva. Zona care urmeaza a fi tratata va fi rasa cu doua zile inaintea tratamentului si acoperita cu gel racit chiar inainte de tratament pentru a diminua efectul termic pe piele. Este posibil sa simtiti usoare intepaturi/furnicaturi in momentul descarcarii flash-ului luminos.

De ce sunt necesare mai multe sedinte?
Ciclul pilos are 3 faze:
1. ANAGENA (CRESTERE)
2. CATAGENĂ (INVOLUŢIE)
3. TELOGENĂ (LATENTĂ)

Tratamentul de epilare definitiva adreseaza firele de par in faza ANAGENA. Eficienta tratamentului poate fi influentata de caracteristicile fiecarei persoane (metabolism, nivel hormonal, tipul firului de par, numar foliculi pilosi). Datorita acestor factori, nu se poate preconiza numarul exact de sedinte de epilare necesare, media fiind intre 6 si 8 sedinte. De asemenea, este indicata, anual, cate o vizita de control.

Inaintea tratamentului evitati bronzarea 2-3 saptamani pe zona vizata; in cazul expunerii la soare e indicat sa folositi crema de protectia cu factor peste 30.

Alte tratamente
Aparatul de epilare definitiva IPL iPulse™ se recomanda, de asemenea, pentru tratamentul in cazul acneei active, pentru leziuni vasculare benigne cutanate, hemangioame, teleangiectazii (dilatatii vasculare), rosacee, melasme, angioame, poikilodermie, malformatii venoase sau pentru tratarea petelor superficiale benigne provocate de pigmenti, cum ar fi petele care apar pe masura inaintarii in varsta, petele provocate de soare si alte discromii.

In cazul tratamentelor cosmetice, aparatul de epilare definitiva actioneaza pe baza unui proces de fototermoliza selectiva. Acest proces consta în eliberarea de energie luminoasa cu o lungime de unda, o durata a pulsului luminos si cu o densitate a energiei atent selectionate. In directionarea acestei energii inspre o tinta stabilita in prealabil, de exemplu, foliculul firului de par, sau melanina interactiunea cu structurile de piele sanatoasa din jur este minima.



IPLLumina filtarata
pe baza careia functioneaza aparatul IPL iPulse™


A. Este reflectata dincolo de suprafata pielii

B. Este difuzata sub suprafata pielii, dupa care este


C. Absorbita de aceasta. Aceasta absorbtie produce o crestere a temperaturii la nivelul foliculului si al protuberantei, in urma careia firul de par este indepartat, oprindu-se, in acelasi timp, procesul de crestere.

Tratamentul cu aparatul de epilare
definitiva IPL iPulse™

SE APLICA GELUL
RACITOR

pulsul luminos se aplica
direct pe piele prin
intermediul unui gel
racoritor

EPIDERMA SE RACEŞTE
sangele şi gelul racoritor
racesc pielea, dar melamina
transmite energia termica
de-lungul firului de
par

FOLICULUL PILOS SE
ÎNCĂLZEŞTE

foliculul pilos şi rădăcina se distrug pe măsură ce temperatura atinge 70°C

FOLICULUL PILOS SE RĂCEŞTE

 



Download[+] Descarcă
"Tratamente IPL iPulse - studii de caz"

(504KB)

Pentru vizualizarea fisierului
aveti nevoie de Adobe
Acrobat Reader. Puteti
descarca aplicatia gratuit de
pe linkul de mai jos.

Adobe Reader